maandag 5 januari 2009

Het aftellen kan beginnen

We hebben geboekt!

Op 1 oktober 2009 begint onze wereldreis, met als eerste bestemming België.
Van waar wij in de zeer vroeg ochtend van 2 oktober vliegen naar het immers zonnige en warme Mexicaanse Cancun.

Na een paar dagen Cancun trekken we verder door Mexico.
Daarna door naar Belize waar we zullen gaan duiken, omdat ze daar nu eenmaal een heel mooie en de meeste bekende Blue Hole hebben van de Caribische Zee.

Tot zover, is de reis denk ik, redelijke bekend. Maar dan.
Door naar Guatemala of eerst naar Honduras. Ja het is nog niet makkelijk de organisatie, logistiek en planning van een grote reis. We hebben ongeveer 3 maanden om vanuit Cancun naar het zuiden af te reizen. Na El Salvador, Nicaragua, Costa Rica en Panama, zullen we een enigszins vreemde "omweg" maken. Aangezien de Olympische Winterspelen in februari 2010 in Vancouver, Canada, zich afspelen en we dan toch in de buurt zijn. Dachten we om daar ook maar even een bezoekje aan te gaan brengen.

Na 3 maanden midden-Amerika zal er een redelijk gat in ons budget geslagen zijn. Daarom willen we begin januari in Vancouver aan komen om daar een baantje te zoeken. Zodat we en de olympische spelen kunnen bezoeken en meteen weer een beetje onze spaarpot kunnen spekken.

En dan zijn we dus op de Olympische Spelen, welke sporten moet je dan zoal bezoeken. Het langebaanschaatsen? Misschien, is leuk omdat dit de enige tak van sport is waar Nederland waarschijnlijk medailles weet te pakken. Maar het zal het ongetwijfeld niet halen bij een uitverkocht Thialf. Dus kijk ik liever naar shorttrack, ijshockey, rodelen, schansspringen, curling en bobsleeën.

We laten eind februari de drukte van Vancouver achter ons en reizen nog een maand door Canada heen. Op zoek naar orka's! Waarom met dolfijnen zwemmen in de Caribische zee als je ook met een bootje tussen de orka's kan varen.

Na deze koude ervaringen, gaan we terug naar de zon! Een wit strand en palmbomen, met hangmatjes en cocktails. Duikles geven en relaxen. Waar dit zal zijn? Waarschijnlijk ergens op een van de eilanden in de Caribische zee. Dominicaanse Republiek of Saba, Trinidad en Tobago kan ook heel goed. Hier blijven we een paar maanden, zodat alle familieleden en vrienden ons kunnen komen bezoeken en hier hun duikbrevet halen!

Dan tot slot, reizen we nog Zuid Amerika door helemaal tot het uiterst zuidelijkste puntje.
En wat we hierna doen, moeten we ter plekke bekijken. We komen of naar huis, of we knopen er een nieuwe reis aan vast.


1 opmerking:

Pindakäse zei

update! update! update!